Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Sviatočná kapustnica

Suroviny:
300 g bravčového mäsa, 500 g údeného mäsa, 1 kg kyslej kapusty, 120 g cibule, mleté čierne korenie, celé čierne korenie, rascu, bobkový list, 2 lyžice pokrájanej údenej slaniny, hrsť (vopred namočených) sušených húb, 150 g domácej údenej klobásy, mletú červenú papriku, majorán, 3 strúčiky cesnaku

Postup:
Údené a bravčové mäso uvaríme vo vode takmer domäkka. Pridáme kyslú kapustu, nadrobno pokrájanú cibuľu, rascu, bobkový list, celé čierne korenie, pokrájané huby a uvaríme domäkka. Pred dokončením pridáme klobásu, slaninu a varíme ešte asi 10 min. Potom mäso a klobásu pokrájame na menšie kocky, vložíme do polievky a za stáleho varenia ešte dochutíme sladkou červenou paprikou, mletým čiernym korením a prelisovaným cesnakom. Tesne pred dokončením pridáme majorán. Podávame s kyslou smotanou.

Sponzorované odkazy