Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Výťažok z Primátorského punču odovzdal Ján Nosko krízovému stredisku



21.12.2017 (15:00)

Dom sv. Alžbety peniaze použije na kúpu nového vysávača, práčky, potrebného zariadenia do detských izieb a bežné hygienické potreby





Výťažok z banskobystrického Primátorského punču vo výške 2 524,24 eura dnes odovzdal primátor Ján Nosko riaditeľke krízového strediska pre deti a osamelých rodičov Domu sv. Alžbety Ľubici Michalíkovej. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková, sumu sa podarilo v utorok 19. decembra vyzbierať napriek mrazivému počasiu.

„Ďakujem každému, kto v tomto predvianočnom čase prišiel a prispel na dobrú vec. Štedrý výťažok je od dnešného dňa už v rukách tých, ktorí našu pomoc potrebujú,“ povedal Nosko. Podľa slov riaditeľky krízového strediska výťažok použijú na kúpu nového vysávača, práčky, potrebného zariadenia do detských izieb a bežné hygienické potreby.

V rámci tohtoročného Primátorského punču, ktorý bol po prvý raz spojený s rozdávaním Betlehemského svetla, sa predalo 150 litrov vianočného punču, 50 litrov čaju, 500 hrnčekov s tematikou Banskobystrických Vianoc, 120 oškvarkových pagáčov a 500 kusov sladkých koláčov. O program a dobrú náladu sa postaral folklórny súbor Urpín, detský folklórny súbor Matičiarik a Združenie autentického folklóru Pohronci.

V minulom roku sa pri tejto príležitosti podarilo vyzbierať 2 085 eur. Podujatie sa nieslo v znamení stávky primátora Jána Noska s rektorom Univerzity Mateja Bela Vladimírom Hiadlovským o to, kto na svojej charitatívnej akcii vyzbiera viac peňazí. Spoločný výťažok následne poputoval dobrovoľníkom Slovenského červeného kríža na vybavenie Humanitárnej jednotky v Banskej Bystrici.
Zdroj: SITA, Foto: Ivan Sedlák

1. TIP na darček
Robot Heads Up - Šteňa
2. TIP na darček
Trojitý drevený nabíjací dok na iPhone, Apple Watch, AirPods
3. TIP na darček
Kolobežka MASTER Stunt Free style
4. TIP na darček
Náramok Miro Tigrie oko a kokos

Sponzorované odkazy