Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Výťažok z Primátorského punču odovzdal Ján Nosko krízovému stredisku



21.12.2017 (15:00)

Dom sv. Alžbety peniaze použije na kúpu nového vysávača, práčky, potrebného zariadenia do detských izieb a bežné hygienické potreby





Výťažok z banskobystrického Primátorského punču vo výške 2 524,24 eura dnes odovzdal primátor Ján Nosko riaditeľke krízového strediska pre deti a osamelých rodičov Domu sv. Alžbety Ľubici Michalíkovej. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková, sumu sa podarilo v utorok 19. decembra vyzbierať napriek mrazivému počasiu.

„Ďakujem každému, kto v tomto predvianočnom čase prišiel a prispel na dobrú vec. Štedrý výťažok je od dnešného dňa už v rukách tých, ktorí našu pomoc potrebujú,“ povedal Nosko. Podľa slov riaditeľky krízového strediska výťažok použijú na kúpu nového vysávača, práčky, potrebného zariadenia do detských izieb a bežné hygienické potreby.

V rámci tohtoročného Primátorského punču, ktorý bol po prvý raz spojený s rozdávaním Betlehemského svetla, sa predalo 150 litrov vianočného punču, 50 litrov čaju, 500 hrnčekov s tematikou Banskobystrických Vianoc, 120 oškvarkových pagáčov a 500 kusov sladkých koláčov. O program a dobrú náladu sa postaral folklórny súbor Urpín, detský folklórny súbor Matičiarik a Združenie autentického folklóru Pohronci.

V minulom roku sa pri tejto príležitosti podarilo vyzbierať 2 085 eur. Podujatie sa nieslo v znamení stávky primátora Jána Noska s rektorom Univerzity Mateja Bela Vladimírom Hiadlovským o to, kto na svojej charitatívnej akcii vyzbiera viac peňazí. Spoločný výťažok následne poputoval dobrovoľníkom Slovenského červeného kríža na vybavenie Humanitárnej jednotky v Banskej Bystrici.
Zdroj: SITA, Foto: Ivan Sedlák

1. TIP na darček
Šampón a pena do kúpeľa Spiderman
2. TIP na darček
Kolobežka MASTER Stunt Free style
3. TIP na darček
Malá červená kniha o behaní
4. TIP na darček
Najkrajšie Andersenove rozprávky

Sponzorované odkazy