Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Železničiarsky detský Silvester bude v predstihu



21.12.2017 (09:00)

Nezisková organizácie Detská historická železnica prvýkrát ponúka možnosť v predposledný deň roku previezť sa železničnou trasou, ktorou sa bežne neodvezú - tzv. košickým trianglom - z Košíc do Hanisky pri Košiciach a odtiaľ úvraťou do Krásnej nad Hornádom





Košická detská železnica pripravuje aj v tomto roku detský Silvester na trati. Ako informoval šéf detskej železničky Ľubomír Lehotský, tento rok sa podujatie uskutoční už 30. decembra a nebude na detskej železničke v Čermeli, ale na „veľkej“ železnici.

„Po prvýkrát ponúkame Košičanom možnosť v predposledný deň roku previezť sa po trase, po ktorej sa bežne neodvezú - tzv. košickým trianglom, a to z Košíc do Hanisky pri Košiciach a odtiaľ úvraťou do Krásnej nad Hornádom,“ povedal Lehotský. Vláčik vyštartuje v sobotu 30. decembra o 9:30 z hlavnej železničnej stanice v Košiciach a potiahne ho obnovený „motoráčik“ T 212.6100. Je to nová akvizícia, ktorú dobrovoľníci a nadšenci detskej železničky opravovali od leta aj vďaka grantu z Ministerstva financií SR. Motoráčik zatiaľ nemá meno a Lehotský dúfa, že ho účastníci vymyslia práve počas tejto jazdy.

„V Krásnej nad Hornádom jazdu prerušíme krátkou prechádzkou pozdĺž rieky Hornád do kaštieľa, kde sme pre našich cestujúcich pripravili jeho prehliadku spojenú s vystúpením historických šermiarov, tvorivými dielňami, kapustnicou. Chýbať nebude ohňostrojom,“ informoval Lehotský. Príchod do Košíc je naplánovaný na 13:10, ale ak budú mať účastníci záujem, odchod môže byť aj neskôr. „Snahou je ukázať Košičanom miesta, kam sa bežne vlakmi nemajú možnosť dostať, a tiež to, že aj predposledný deň v roku sa dá stráviť aktívne,“ povedal Lehotský. Dodal, že jazda sa uskutoční aj vďaka podpore Fondu zdravia mesta Košice a Železničnej spoločnosti Slovensko.

Lehotský upozorňuje, že lístky si treba dopredu rezervovať alebo kúpiť prostredníctvom internetu. Viac informácií k poslednej tohtoročnej jazde Detskej železnice Košice nájdu záujemcovia na www.detskazelzenica.sk.
Zdroj: SITA, Foto: redakcia

Sponzorované odkazy