Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Vianoce pre deti z domovov na koncerte Úsmevu ako dar



06.12.2017 (15:30)

Už 35. ročník Vianočného benefičného koncertu organizácie Úsmev ako dar prinesie deťom z detských domovov piesne, tanec i humor v podaní hviezd slovenského šoubiznisu






Stráviť Vianoce v kruhu rodiny je snom mnohých detí z detských domovov, ale nie všetkým sa tento sen naplní. Hviezdy slovenského šoubiznisu sa preto už po 35. raz spojili s organizáciou Úsmev ako dar a pre deti z detských domovov pripravili Vianočný benefičný koncert. Ako na dnešnej tlačovej besede informovali organizátori podujatia, svojimi pesničkami, tancom a humorom ich už vo štvrtok 7. decembra v bratislavskej Inchebe potešia Celeste Buckingham, Majk Spirit, Adam Ďurica, Kristína Farkašová, skupina Hex či Lina Mayer. Koncert v zázname na Vianoce 24. decembra o 11:35 odvysiela Rozhlas a televízia Slovenska na Jednotke.

Impulz k vzniku koncertu dal bývalý „domovák“ Anton Valentín a pri jeho zrode stál aj podnikateľ Július Hron. Po niekoľkých vianočných besiedkach sa tak prvý koncert uskutočnil v roku 1982, povedal na dnešnej tlačovej besede predseda predsedníctva združenia Úsmev ako dar Jozef Mikloško. Všetci umelci vystupujú bez nároku na honorár a na organizácii sa podieľa približne 200 dobrovoľníkov, medzi nimi aj množstvo odchovancov domovov. Pritom k profesionálnym hudobníkom, spevákom a tanečníkom sa z roka na rok pridáva čoraz viac detí z domovov a bývalých „domovákov“. Koncert zmenil podľa Mikloška pohľad verejnosti na deti z domovov, ukázal, že nie sú zlé a zároveň naštartoval viacero aktivít, ktoré priniesli do ich života pozitívne zmeny. Moderátorka Iveta Malachovská, ktorá stála pri zrode koncertu, spomína ako koncert v Slovenskej televízii počas roka dohadovali s umelcami televízni šoféri. Koncertu v jeho začiatkoch pomohli i osobnosti ako Izabela Pažítková a Michal Dočolomanský a mnohí ďalší. Koncert dlhoročne podporuje i tanečník a dvojnásobný otec Laci Strike, ktorý sa snaží deti prostredníctvom tanca motivovať, naučiť zodpovednosti.

Približne 1 200 detí, ktoré na koncert pricestujú do Bratislavy z rôznych kútov Slovenska a množstvo ďalších pred televíznymi obrazovkami uvidí aj Sama Tomečka, Janka Lehotského, Peter Bič Projekt, Tomáša Buranovského, Veroniku Strapkovú či Petra Bažíka, príde aj youtuber a videobloger Gogo, tanečník Laci Strike a moderná tanečná skupina Čarovné Ostrohy. O dobrú náladu sa postarajú moderátori Katka Brychtová, Iveta Malachovská, Vera Visterová a Martin Nikodým.

Vianočný benefičný koncert Úsmev ako dar je najstarší benefičný koncert na Slovensku i v strednej Európe. Koncert od vzniku organizácie Úsmev ako dar pred 35 rokmi šíri myšlienku dôležitosti napĺňať deťom potrebu blízkej osoby, trvalých vzťahov, potrebu bezpečia, adekvátnych podnetov pre zdravý vývin a dôveru v seba i iných.

Súčasťou koncertu je aj verejná zbierka a každý, kto chce prispieť, môže celoročne poslať darcovskú SMS-správu (DMS) v tvare: DMS medzera USMEV na číslo 877. Jedna DMS stojí dve eurá v sieti operátorov O2, Orange a Telekom. Zbierka je registrovaná ministerstvom vnútra a uskutočňuje sa cez DMS systém, ktorý spravuje Fórum donorov. Vyzbierané peniaze organizácia Úsmev ako dar použije na rozvojové a vzdelávacie projekty pre deti z detských domovov, náhradné a ohrozené rodiny. Stále totiž platí, že iba dve percentá detí v detských domovoch sú úplné siroty a detí v ústavnej starostlivosti neubúda. Úsmev ako dar sa preto snaží zamerať svoje aktivity na podporu a zachovanie rodín. Viac o aktivitách Úsmevu ako dar a Vianočnom benefičnom koncerte možno nájsť na webstránke http:// www.usmev.sk.


Zdroj: SITA, Foto: redakcia

1. TIP na darček
Trojitý drevený nabíjací dok na iPhone, Apple Watch, AirPods
2. TIP na darček
FitStream PRO mixér
3. TIP na darček
Paradoxe
4. TIP na darček
Kolobežka MASTER Stunt Free style

Sponzorované odkazy