Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

S inštaláciou vianočnej výzdoby v Poprade začali tento rok skôr



07.11.2017 (13:30)

Do začiatku decembra chcú mať nainštalovanú a odskúšanú celú výzdobu




V Poprade sa pripravujú na Vianoce, v uliciach a na námestí sa už objavili niektoré prvky vianočnej výzdoby, zatiaľ však ešte nesvietia. Ako pre agentúru SITA vysvetlila Iveta Borňáková z odboru správy majetku na Mestskom úrade v Poprade, samospráva začala s postupnou inštaláciou rozsiahlej vianočnej výzdoby v skoršom termíne, aby stihla zabezpečiť všetky opravy, revízie, ako aj montáž ďalších prvkov. „Do 1. decembra chceme mať kompletne nainštalovanú a odskúšanú celú vianočnú výzdobu, tak, aby sme už v čase 1. adventnej nedele mohli rozsvietiť adventné mestečko. Následne bude celá vianočná výzdoba rozsvietená 5. decembra Mikulášom a jeho malými pomocníkmi, ktorí zaplnia celé popradské námestie,“ uviedol primátor Jozef Švagerko.

Mestská vianočná výzdoba prešla v tomto roku rozsiahlejšími opravami, keďže niektoré prvky už majú aj desať rokov. „Potrebné boli výmeny svetelných reťazí, ktoré sú trvalo inštalované na stromoch v centre mesta, a ktorých celková dĺžka dosahuje takmer 20 kilometrov, generálnu opravu absolvuje aj vstupná brána,“ informovala Borňáková. Vianočná výzdoba Popradu bude podľa jej slov v tomto roku doplnená o vianočné girlandy, tak, aby obopínali celé Námestie sv. Egídia v Poprade. „K pôvodne kúpeným 300 metrom girlánd v uplynulom roku tak pribudne ďalších 900 metrov. Takýmto spôsobom mesto úplne obmení girlandovú časť výzdoby, ktorej pôvodné prvky už boli značne poškodené a nefunkčné,“ dodala.

Mesto bude mať aj tento rok vianočnú výzdobu dlhšie. Kým v minulosti svietila do Troch kráľov, počas tejto zimnej sezóny bude podľa primátora vysvietená opäť do 31. januára. Ako v minulosti vysvetlil viceprimátor Igor Wzoš, dôvodom je aj to, že Poprad má jednu z najkrajších vianočných výzdob na Slovensku, ako centrum cestovného ruchu by tak mohol prilákať turistov čarovnou atmosférou nielen v decembri, ale aj v januári.

Ani tento rok nebude v rámci predvianočnej atmosféry chýbať v meste adventné mestečko, stánky v okolí fontány budú ponúkať dobroty od 3. decembra do 10. januára. Popradská samospráva pripravuje zároveň ďalší pestrý program. „Popradské Vianoce budú mať opäť bohatý program, ktorého súčasťou bude 33 podujatí vrátane Tradičného vianočného jarmoku od 8. do 10. decembra,“ doplnil komunikačný manažér mesta Marián Galajda.
 


Zdroj: SITA, Foto: redakcia

1. TIP na darček
Trojitý drevený nabíjací dok na iPhone, Apple Watch, AirPods
2. TIP na darček
Šampón a pena do kúpeľa Spiderman
3. TIP na darček
Mikina s potlačou FURT DAČO!
4. TIP na darček
ARMODD Roundz 4 rose gold

Sponzorované odkazy