Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Adventné zamyslenie 26.12. - Ak je Boh s nami, kto sa nám postaví?



26.12.2016 (10:00)

Evanjelium: Mt 10, 17-22
Evanjelium: Mt 10, 17-22

Zamyslenie: V každom z nás sa v tomto čase narodil Kristus. Prišiel k nám, aby bol s nami v každodenných starostiach aj radostiach. A dnes k nám hovorí, aké je to všetko úžasné a ubezpečuje nás, že ak je s nami ON, nikto nám nemôže ublížiť a nič z tohto sveta nás nedokáže zraziť k zemi. Koľkokrát denne sa strachujeme, čo bude po obede, čo sa stane zajtra? Strachujeme sa o svoju budúcnosť. A pritom je to tak jednoduché! Jediné, čo od nás Boh chce, je nehanbiť sa za neho. Ak priznáme, že žijeme s Bohom a v našom živote sa to začne prejavovať, ľudia nás možno odsúdia, ale ON nás nikdy nezaprie. Uisťuje nás, že ON bude s nami, dá nám do srdca silu a do úst tie správne slová. Pošle nám Ducha Svätého, ktorý nás bude posilňovať a vďaka ktorému vytrváme až do konca. Veď, ak je Boh za nás, nikto nás nezastaví. A toto prisľúbenie Boh zavŕšil najcennejším, čo pre nás môže urobiť. Je to istota večného života. Hovorí, kto vytrvá, bude spasený, tak čo viac ešte môže povedať?  Boh vie, že život nie je ľahký, vidí, kedy trpím a ako mi ľudia niekedy ubližujú. A ON mi dáva  istotu, že ak s ním vytrvám do konca, čaká ma večná radosť. Stačí tomu len uveriť.

Plug and Pray: Otče, ty dávaš posilu slabým. Ty dávaš istotu do mojich dní a túžiš sa so mnou stretnúť v mojom vnútri. Daj mi, prosím, vieru v Tvoje prisľúbenia a pokorné srdce ochotné počúvať a nechať sa viesť Tvojím Duchom. Amen

V akcii: Advent sa skončil a Ježiš sa narodil. Aké je to šťastie! Budem sa preto dnes snažiť dávať ľudom okolo seba najavo, že Boh opäť prišiel do môjho srdca a že ja mu verím.

Bonus: Narodený Boh sa nám neustále prihovára.



Veruš
Projekt Vianoce
Zdroj: Projekt Vianoce, Foto: Projekt Vianoce

1. TIP na darček
ARMODD Roundz 4 rose gold
2. TIP na darček
Malá červená kniha o behaní
3. TIP na darček
Mikina s potlačou FURT DAČO!
4. TIP na darček
Šampón a pena do kúpeľa Spiderman

Sponzorované odkazy