Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Najväčší silvestrovský požiar "má hodnotu" 30 tisíc eur



03.01.2017 (00:00)

Slovenskí hasiči zasahovali počas silvestrovských osláv (od 31. decembra do siedmej hodiny rána 1. januára) pri 147 udalostiach.

Podľa Zuzany Farkasovej z Hasičského a záchranného zboru, hasiči zasahovali pri 85 požiaroch, pričom 45 z nich spôsobili ľudia používaním zábavnej pyrotechniky. Pyrotechnika najčastejšie spôsobila požiare kontajnerov, suchého lístia a stromov, šopy a v dvoch prípadoch išlo o požiare na balkónoch. Najviac zásahov po neodbornej manipulácii so zábavnou pyrotechnikou evidovali v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji. Hasiči pomáhali aj pri 61 technických udalostiach, z toho bolo 26 dopravných nehôd. Absolvovali aj jeden ekologický výjazd.

Silvestrovský požiar s najvyššou materiálnou škodou predbežne vyčíslenou na 30-tisíc eur vznikol pred štvrtou hodinou ráno v Bratislave cestou na Kamzík. Hasiči museli na likvidáciu plameňov použiť dva C prúdy. Pre hustý dym museli pracovať v autonómnych dýchacích prístrojoch. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Pár minút po polnoci vypukol požiar prístavby hospodárskej budovy v Ostraticiach v okrese Partizánske. Hasiči z Partizánskeho, Bánoviec nad Bebravou a dobrovoľní hasiči z obcí Veľké Hoste, Čereňany a Žitná - Radiša zasahovali pri požiari piatimi C prúdmi a dvoma vysokotlakovými prúdmi. Hasiči museli popritom rozobrať konštrukciu stavby a rozhrabať balíky sena. Požiar pravdepodobne spôsobila zábavná pyrotechnika. Výška škody bola predbežne odhadnutá na 20-tisíc eur.

K požiaru chatky v katastri obce Dubník v okrese Nové Zámky zavolali hasičov pred štvrtou hodinou ráno. Hasiči z Nových Zámkou zasahovali tromi vysokotlakovými prúdmi, pritom museli rozoberať strešnú konštrukciu. Následkom požiaru vznikla materiálna škoda predbežne vyčíslená na 10 000 eur. Príčinu vzniku požiaru stále zisťujú.

K vážnejšej dopravnej nehode v Petržalke vyslali bratislavských hasičov krátko po druhej hodine ráno. Zranili sa pri nej dve osoby, pričom jedného museli hasiči z havarovaného vozidla vyslobodzovať hydraulickým zariadením. Po poskytnutí predlekárskej prvej pomoci odovzdali zranených do opatery zdravotníkov. Na havarovanom vozidle urobili protipožiarne opatrenia.
Zdroj: SITA, Foto: redakcia

1. TIP na darček
Trojitý drevený nabíjací dok na iPhone, Apple Watch, AirPods
2. TIP na darček
FitStream PRO mixér
3. TIP na darček
Kolobežka MASTER Stunt Free style
4. TIP na darček
Robot Heads Up - Šteňa

Sponzorované odkazy