Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Vianočný darček pre lyžiarov v podobe novej lanovky



23.12.2016 (15:15)

Nová kabínková lanovka v lokalite Chopok Juh na trase Krupová - Kosodrevina, ktorá je oddnes v prevádzke, prepraví za hodinu 2 800 osôb.

Najznámejší lyžiarsky kopec na Slovensku skompletizoval mozaiku svojich lanoviek. Posledná chýbajúca časť, ktorá prepája obe strany Chopku, je oddnes v prevádzke. Vyznávači bieleho športu dostali vianočný darček v podobe novej kabínkovej lanovky. Ako ďalej informovala agentúru SITA hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts Zuzana Fabianová, lanová dráha, ktorá premáva na južnej strane Chopku v úseku Krupová - Kosodrevina úspešne zvládla záťažové skúšky a je k dispozícii prvým lyžiarom. Nové dopravné zariadenie s počtom 30 kabín začína svoju jazdu v údolnej stanici v nadmorskej výške tisíc metrov a končí sa v lokalite Kosodrevina o takmer päťsto metrov vyššie. „Lyžiari si môžu užiť komfortný presun a plynulo prestúpiť na ďalšiu 15 miestnu lanovku, ktorá smeruje až na vrchol Chopku. Komplikované prestupy z vlekov na sedačkové lanovky sú tak už definitívne minulosťou,“ vysvetlila výhody nového spojenia Fabianová.

Od nadchádzajúceho víkendu je lyžiarom na Chopku k dispozícii 27 kilometrov zjazdoviek. Stredisko Chopok Juh bude spájať aj nová linka skibusu na trase Banská Bystrica - Krupová. Skibus bude premávať od 26. decembra tohto roku až do 19. marca 2017 počas víkendov, štátnych sviatkov a školských prázdnin Banskobystrického kraja. Vychádzať bude z autobusovej stanice v krajskom meste a pokiaľ bude mať cestujúci so sebou lyžiarsky výstroj je zadarmo.

„Trasa novej lanovky je zaujímavá svojím profilom, pretože križuje existujúcu štvormiestnu sedačkovú lanovku Srdiečko - Kosodrevina a pre dodržanie bezpečnej nadjazdovej výšky bolo potrebné skonštruovať a do profilu zaradiť aj podperu s výškou takmer 32 metrov. Kabína lanovky, ktorú spoločnosti Tatry Mountain Resorts dodala rakúska firma Doppelmayr, je konštruovaná tak, aby odolala silnému nárazovému vetru a prekonávala 403-metrové prevýšenie,“ priblížila technické parametre zariadenia Fabianová. „Šikmá dĺžka lanovej dráhy presahuje tisíc metrov, jazda trvá štyri minúty a prepravná kapacita je 2 800 osôb za hodinu,“ doplnila.


Zdroj: SITA, Foto: redakcia

1. TIP na darček
Trojitý drevený nabíjací dok na iPhone, Apple Watch, AirPods
2. TIP na darček
Najkrajšie Andersenove rozprávky
3. TIP na darček
Kolobežka MASTER Stunt Free style
4. TIP na darček
99-dňový program pre mužov so Swedish Nutra Man 3x500 ml

Sponzorované odkazy