Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Vianočný darček pre lyžiarov v podobe novej lanovky



23.12.2016 (15:15)

Nová kabínková lanovka v lokalite Chopok Juh na trase Krupová - Kosodrevina, ktorá je oddnes v prevádzke, prepraví za hodinu 2 800 osôb.

Najznámejší lyžiarsky kopec na Slovensku skompletizoval mozaiku svojich lanoviek. Posledná chýbajúca časť, ktorá prepája obe strany Chopku, je oddnes v prevádzke. Vyznávači bieleho športu dostali vianočný darček v podobe novej kabínkovej lanovky. Ako ďalej informovala agentúru SITA hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts Zuzana Fabianová, lanová dráha, ktorá premáva na južnej strane Chopku v úseku Krupová - Kosodrevina úspešne zvládla záťažové skúšky a je k dispozícii prvým lyžiarom. Nové dopravné zariadenie s počtom 30 kabín začína svoju jazdu v údolnej stanici v nadmorskej výške tisíc metrov a končí sa v lokalite Kosodrevina o takmer päťsto metrov vyššie. „Lyžiari si môžu užiť komfortný presun a plynulo prestúpiť na ďalšiu 15 miestnu lanovku, ktorá smeruje až na vrchol Chopku. Komplikované prestupy z vlekov na sedačkové lanovky sú tak už definitívne minulosťou,“ vysvetlila výhody nového spojenia Fabianová.

Od nadchádzajúceho víkendu je lyžiarom na Chopku k dispozícii 27 kilometrov zjazdoviek. Stredisko Chopok Juh bude spájať aj nová linka skibusu na trase Banská Bystrica - Krupová. Skibus bude premávať od 26. decembra tohto roku až do 19. marca 2017 počas víkendov, štátnych sviatkov a školských prázdnin Banskobystrického kraja. Vychádzať bude z autobusovej stanice v krajskom meste a pokiaľ bude mať cestujúci so sebou lyžiarsky výstroj je zadarmo.

„Trasa novej lanovky je zaujímavá svojím profilom, pretože križuje existujúcu štvormiestnu sedačkovú lanovku Srdiečko - Kosodrevina a pre dodržanie bezpečnej nadjazdovej výšky bolo potrebné skonštruovať a do profilu zaradiť aj podperu s výškou takmer 32 metrov. Kabína lanovky, ktorú spoločnosti Tatry Mountain Resorts dodala rakúska firma Doppelmayr, je konštruovaná tak, aby odolala silnému nárazovému vetru a prekonávala 403-metrové prevýšenie,“ priblížila technické parametre zariadenia Fabianová. „Šikmá dĺžka lanovej dráhy presahuje tisíc metrov, jazda trvá štyri minúty a prepravná kapacita je 2 800 osôb za hodinu,“ doplnila.


Zdroj: SITA, Foto: redakcia

1. TIP na darček
Trojitý drevený nabíjací dok na iPhone, Apple Watch, AirPods
2. TIP na darček
Robot Heads Up - Šteňa
3. TIP na darček
Kolobežka MASTER Stunt Free style
4. TIP na darček
99-dňový program pre mužov so Swedish Nutra Man 3x500 ml

Sponzorované odkazy