Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Na Skalnatom plese výstava na tému milosrdenstvo



23.12.2016 (14:00)

Výsledky umelcov zo Slovenska, Ukrajiny a Poľska v podobe výstavy sú verejnosti prístupné len do 8. januára a neskôr počas Veľkej noci.

Najvyššie položená výstavná sieň v strednej Európe, Galéria Encián na Skalnatom plese vo Vysokých Tatrách, ponúkne počas sviatkov novú výstavu s názvom Vo svetle milosrdenstva. „Vychádzajúc z toho, že sme mali Rok milosrdenstva, ktorý vyhlásil pápež František, dali sme umelcom možnosť spoznať našu pýchu, naše Tatry. Mohli teda tvoriť na Skalnatom plese v Galérii Encián vďaka už osvedčenej spolupráci s Tatranským okrášľovacím spolkom,“ uviedol jeden z hlavných organizátorov Vojtech Lakomý. Výsledky práce umelcov ponúkne galéria v dňoch od 26. decembra 2016 do 8. januára budúceho roka v čase od 10:00 do 15:00, vstup je bezplatný.

Umelci tvorili na Skalnatom plese a v Skalnatej doline počas 5. medzinárodného maliarskeho plenéra v dňoch 17. až 19. septembra, podujatie organizoval Gréckokatolícky arcibiskupský úrad v Prešove v spolupráci s Tatranským okrášľovacím spolkom, ktorí spolupracovali aj na samotnej výstave. Diela umelcov z Ukrajiny, Poľska a Slovenska, ktorí tvorili v Tatrách a na gréckokatolíckom pútnickom mieste v Ľutine (okres Sabinov), odzrkadľujú tému tohtoročného plenéra Vo svetle milosrdenstva, podľa ktorej bola pomenovaná aj samotná výstava.

Do galérie na Skalnatom plese, ktorá sa nachádza v nadmorskej výške 1 751 metrov, bola výstava prevezená z Domu sv. Mikuláša v Ľutine. Diela autorov si bude okrem vianočného obdobia možné pozrieť aj počas Veľkej noci, informoval Martin Bálint z Tatranského okrášľovacieho spolku.


Zdroj: SITA, Foto: Ivan Sedlák

1. TIP na darček
Kolobežka MASTER Stunt Free style
2. TIP na darček
ARMODD Roundz 4 rose gold
3. TIP na darček
99-dňový program pre mužov so Swedish Nutra Man 3x500 ml
4. TIP na darček
FitStream PRO mixér

Sponzorované odkazy