Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Jubilejné Vianočné remeselné trhy v Stropkove budú aj o dobročinnosti



21.12.2016 (10:00)

Pestrý výber remeselných výrobkov ponúkne jubilejný 10. ročník Vianočných remeselných trhov v Stropkove. Súčasťou akcie bude aj dobročinný predaj výrobkov z dielní miestnych sociálnych zariadení.

Trhy sa uskutočnia v stredu a štvrtok 21. a 22. decembra. Trhy, ktorých tradíciu založili v roku 2007, otvoria už v stredu 21. decembra ráno. Oficiálne otvorenie je naplánované na 16. hodinu. V kultúrnom programe vystúpia s folklórnym pásmom Štedrý deň žiaci ZŠ na Mlynskej ulici, po nich sa predstavia deti z rómskeho súboru pôsobiaceho pri miestnom Komunitnom centre. Vianočné vinše a koledy zaspievajú jarmočníkom členovia folklórneho súboru Hertník z rovnomennej obce v Bardejovskom okrese. Štvrtkový program bude patriť žiakom oboch stropkovských základných umeleckých škôl a miestnemu speváckemu zboru Karmel.

Ako uviedol vedúci Odboru školstva a kultúry MsÚ v Stropkove Tibor Kubička, zhruba štyridsiatka remeselníkov a predajcov ponúkne návštevníkom pestrý výber tradičných výrobkov – ikebany, keramiku, bižutériu, drevené výrobky a jednoduché hudobné nástroje, vianočné ozdoby, sviečky či textilné výrobky. „Chýbať samozrejme nebudú vianočné oblátky, ručne vyrábaná čokoláda, medovníky, ovocie, medové produkty, niečo teplé pod zub i na zahriatie,“ priblížil Kubička. Bude aj dobročinný predaj výrobkov z dielní miestnych sociálnych zariadení – Domu detí Božieho milosrdenstva, Domova sociálnych služieb a Nového domova. Počas obidvoch dní organizuje svidnícky detský domov zbierku oblečenia, hračiek a športových potrieb pre svojich chovancov.

Už po tretíkrát bude spestrením trhov sviatočný primátorský punč, ktorý bude Stropkovčanom a návštevníkom mesta podávať primátor Ondrej Brendza. Aj táto časť remeselných trhov bude mať dobročinný charakter – výťažok z dobrovoľných príspevkov poputuje pre klientov Domova sociálnych služieb v Stropkove. Darčekom radnice má byť opäť zmodernizovaná vianočná výzdoba na námestí i v širšom centre. „Po tom, ako sme v minulom roku aj vďaka pomoci partnerov kompletne vymenili vianočnú výzdobu v meste za zhruba 20-tisíc eur, sme v tomto roku vyčlenili v rozpočte ďalších šesťtisíc eur na jej doplnenie,“ vysvetlil primátor. Radnica dokúpila dekorácie na Hviezdoslavovu ulicu, svetelnými girlandami je vyzdobená stará budova Mestského úradu a nové dekorácie pribudli do parku i na námestie. Päť nových anjelov spríjemňuje vianočnú atmosféru na námestí i pri rímskokatolíckom kostole.


Zdroj: SITA, Foto: redakcia

1. TIP na darček
Šampón a pena do kúpeľa Spiderman
2. TIP na darček
Trojitý drevený nabíjací dok na iPhone, Apple Watch, AirPods
3. TIP na darček
Najkrajšie Andersenove rozprávky
4. TIP na darček
FitStream PRO mixér

Sponzorované odkazy