Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Veselý Silvester možno zažiť aj v národnom divadle



19.12.2016 (13:11)

Hudobnú rozprávku pre deti, najkrajšie operné árie, slovenskú klasiku i vášnivú Carmen ponúka v posledný deň roka Slovenské národné divadlo.

Veselo sa rozlúčiť so starý rokom a privítať rok nový sa dá aj v Slovenskom národnom divadle (SND). Tradičný divadelný Silvester v SND ponúka tento rok až šesť predstavení. Prvé z nich, hudobná rozprávka Mechúrik - Koščúrik je na programe v novej budove národného divadla na Pribinovej ulici v Bratislave už o 11:00. Program pokračuje o 16:00 Silvestrovským koncertom v opere a po ňom operetou Netopier. V historickej budove SND na Hviezdoslavovom námestí v centre hlavného mesta sú na programe dve uvedenia Carmen á la Gypsy Devils a Činohra pozýva na inscenáciu Bál - na motívy poviedok Boženy Slančíkovej - Timravy. Informuje o tom divadlo na svojej webstránke http://www.snd.sk/.

Silvestrovský koncert, ktorý sa začne v novej budove SND o 16:00, sľubuje zmes známych hudobných čísiel z diel Mozarta, Rossiniho, Donizettiho, Verdiho, Bizeta, Offenbacha, Straussa či Lehára. Nebude chýbať napríklad ária Figara z opery Barbier zo Sevilly, Toreádora z Carmen či Vojvodu z opery Rigoletto. Spomínané a ďalšie známe árie si publikum vypočuje v podaní operných sólistov - Jolany Fogašovej, Terézie Kružliakovej, Ľudovíta Ludhu a Daniela Čapkoviča, pod taktovkou šéfdirigenta Opery SND Rastislava Štúra.

Tých, ktorí si 31. decembra odložia návštevu SND na neskôr, privíta od 19:00 opereta od kráľa viedenských valčíkov Johanna Straussa ml. "Jeho opereta Netopier patrí tradične na silvestrovské javiská popredných svetových operných scén. Nebude to inak ani v Bratislave. Netopier osloví rafinovanosťou zápletiek i kostýmov, humorom a blahosklonným nadhľadom, a pravdaže, podmanivými melódiami v rytme tanca," avizuje národné divadlo v tlačovej správe. Diváci sa môžu tešiť na spevácke výkony Jakuba Pustinu, Adriany Kohútkovej, Jána Gallu, Denisy Šlepkovskej a ďalších. Opereta je naštudovaná v nemeckom jazyku so slovenskými titulkami, hovorené slovo je v slovenčine. Spev preruší aj vstup známej postavy Froscha, tentoraz v podaní herca a moderátora Petra Marcina. To všetko pod taktovkou Dušana Štefánka.

Veľa vášní a energie sľubuje silvestrovský program v historickej budove SND. O 17:00 a 20:00 je tu na programe Carmen v novom šate. Predstavenie Carmen á la Gypsy Devils sľubuje romantické melódie Georgesa Bizeta v úprave Ernesta Šarköziho, vedúcej osobnosti orchestra Cigánski diabli. "Orchester Cigánski diabli, jeden z najlepších orchestrov v kategórii etno a world music na svete, sprevádza sólistov Baletu SND a tanečníkov zoskupenia Credance," dodáva v tlačovej správe k silvestrovskému programu SND.
 
Zdroj: SITA, Foto: redakcia

1. TIP na darček
Mikina s potlačou FURT DAČO!
2. TIP na darček
Trojitý drevený nabíjací dok na iPhone, Apple Watch, AirPods
3. TIP na darček
Najkrajšie Andersenove rozprávky
4. TIP na darček
Náramok Miro Tigrie oko a kokos

Sponzorované odkazy