Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Najlepšie vianočné darčeky pre seniorov



Autor: redakcia Vianoce.sk
02.12.2016 (09:00)

Poradíme, čím určite potešíte seniorov. Nemusíte sa však báť - tričko s názvom Najlepšia babka to nebude :)

Seniori už nie sú pracovne aktívni a teda aj ich príjem je nižší, ako bol voľakedy. Vianoce sú ideálnym obdobím, aby sme svojich starých rodičov obdarili tým, čo si sami dovoliť nemôžu - alebo niečím, čo im sprijemní bežné dni.

Darčekový poukaz na pedikúru

16 12 seniori pedi   S pribudajúcim vekom hrubne koža na chodidlách aj nechty. Na popraskanú a zatvrdnutú kožu, otlaky, kurie oká sa výborne hodí pedikúra. Doprajte svojim starším príbuzným ošetrenie nôh. Pre seniorov, ktorí sú imobilní, alebo bývajú v seniorských penziónoch, môžete objednať pedikérku, ktorá ich navštívi v mieste bydliska.

Výživové doplnky

Zdravie trápi starších ľudí asi najviac. Kĺby, oči, únava,...Výživové doplnky im pomôžu aspoň zčasti posilniť imunitu a opäť získať životnú energiu.

16 12 seniori vitaminy


Tlakomer

Srdcovocievne choroby sú jedny z najčastejších. Vysoký krvný tlak = tichý zabijak. Pre starších ľudí je pohodlné zmerať si tlak doma. Tlakomery sa jednoducho používajú, na ich obsluhu nie je potrebná žiadna ďalšia asistujúca osoba. Výsledky meraní sú presné. Na trhu sú dostupné tlakomery v rôznych kvalitách. Nájdete i špičkové, ktoré sa vedia vysporiadať s arytmiou, či kolísavým krvným tlakom.   16 12 seniori tlakomer

Fotokniha/ Fotokalendár

Obdarujte svojich starých rodičov krásnym originálnym darčekom. Navyše budú môcť ukázať susedke odvedľa, ako ich vnúčence rýchlo rastú. S foto-darčekom budú mať svojich najbližších stále blízko.

16 12 seniori kalendar

lista Neprehliadnite

Kurz jógy pre seniorov

Keď človek zrazu ostane na dôchodku, často bojuje so samotou, či nedostatkom sociálnych kontaktov. Jóga pre seniorov má hneď niekoľko výhod. Senior sa začlení do komunity jemu vekovo príbuzných ľudí, vyplní si voľný čas a deň mu prejde rýchlejšie, ale tiež urobí niečo pre svoje telo i myseľ.   16 12 seniori joga
Jóga má blahodárne účinky na kĺby, svaly a držanie tela. Navráti vnútorný pokoj a pomôže vyrovnať sa s úzkosťou.

Elektricky vyhrievaná deka

16 12 seniori deka   Elektricky vyhrievaná deka poskytne pohodu pri telke či knihe aj v tie najchladnejšie dni. Pri výbere si všímajte, či sa dá regulovať teplota vyhrievania. Dobrá vec je takisto funkcia automatického vypnutia po niekoľkých hodinách, čo zabezpečí bezpečnosť aj keď pod ňou človekk zaspí. Nemenej dôležitá je dĺžka prívodného kábla. Keď je prívodný kábel dlhší, nie je potrebná predlžovačka.

lišta Odporúčame

Predplatné obľúbeného časopisu

16 12 seniori casopisy   Predplaťte seniorom niektorý z časopisov. Vyberajte podľa záľub obdarovaného. V ponuke sú časopisy rôznych zameraní - o záhrade, pre rybárov, domácich kutilov, pre kuchárky, lifestylové, o zdravom životnom štýle, historické, ezoterické,...


Darčekový kôš

Darčekovým košom nič nepokazíte. Odporúčame nekupovať už hotový, ale si ho vyskladajte z pochúťok podľa vlastného gusta. Darčekový kôš nemusí pozostávať iba z potravín - môžete ho pripraviť aj z kozmetických produktov. S balením sa nemusíte trápiť, radi vám ho zabalia priamo v predajni.   16 12 seniori kos


Okrem hore spomínaných darčekov existuje veľa užitočných vecí, ktoré ocenia starší ľudia. Niektorých poteší nabíjačka na baterky, iných kávovar či skladacia stolička na záhradné práce. Tí ťažšie ohybní ocenia pomôcku na vyzúvanie topánok (aby sa nemuseli zohýnať), iní zase masážny vankúš, nákupnú tašku na kolieskach alebo povedzme elektrický otvárač na konzervy.
Foto: redakcia

1. TIP na darček
Mikina s potlačou FURT DAČO!
2. TIP na darček
Malá červená kniha o behaní
3. TIP na darček
Trojitý drevený nabíjací dok na iPhone, Apple Watch, AirPods
4. TIP na darček
Najkrajšie Andersenove rozprávky

Sponzorované odkazy