Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Vieme, ako ušetriť na Vianociach!



Autor: redakcia Vianoce.sk
29.11.2016 (09:00)

Vianoce sú náporom na peňaženky všetkých z nás. Aj na nich sa však dá ušetriť bez toho, aby sme zľavili na kvalite. Chce to len pár trikov.




Moja mama hovorievala: "Prikrývaj sa len takou perinou, na akú máš." A mala úplnu pravdu. Napriek tomu, že podstata Vianoc je duchovná, v dnešnej dobe vnímame skôr tú komerčnú stránku. Veď vianočné gule a snehuliaci na nás začínajú útočiť hneď, ako sa z regálov stratia vence a sviečky na dušičky. Priznávame, vianočné dekorácie a darčeky sú naozaj neodolateľné. No položme si otázku - potrebujeme vôbec všetko to, čo vidíme v obchodoch?
 
Pozreli sme sa na to, ako odolať vianočnému tlaku v obchodoch.
 

Zoznam vianočných darčekov

Ešte predtým, než vyrazíte do obchodov, rozmyslite si, čo chcete komu darovať.
  • Využite internet - pomôže vám nájsť originálne darčeky za prijateľné ceny.
  • Stanovte si sumu, ktorú ste ochotní minúť na vianočné darčeky a urobte všetko preto, aby ste sa do tejto sumy vmestili.
  • Všetky vianočné výdavky si zapisujte, aby ste mali prehľad, či sa vám darí plniť vianočný rozpočet.
TIP: Pomôže tiež zoznam plánovaných výdavkov na potraviny a dekorácie. Vianočné dekorácie, ktoré môžete použiť z rokov minulých, vám ušetria peniaze tento rok.

lišta Odporúčame

Vianočné darčeky nakupujte s predstihom

Možno vám napadne otázka, prečo nakupovať skôr, keď tesne pred Vianocami sa objavujú vianočné zľavy? Pozor! Nie všetky zľavy sú skutočnými zľavami a obchodníci vedia, že stres z nákupov na poslednú chvíľu nás presvedčí kúpiť aj to, čo by sme inak nikdy nekúpili. Môžeme to prirovnať k stavu, keď ideme nakupovať hladní... poznáte to, však? :) Jednoducho, keď je 23. alebo 24. decembra a vy idete do obchodov, idete tam s pocitom že MUSÍTE nakúpiť, lebo viac času už nemáte.
 
TIP: Ušetriť môžete aj na vianočných pohľadniciach, pokiaľ ich pošlete online.
 

Online ušetríte dvakrát

Značné výhody prinášajú aj online nákupy – ušetríte veľa času a viete si tiež porovnať, kde dokážete ten istý produkt kúpiť lacnejšie. Možno si poviete, že kvôli jednému euru sa to neoplatí. No keď na všetkom ušetríme pár eur, nakoniec z toho môže byť celkom pekná suma peňazí.
Podstatné je však ustriehnuť dobu dodania tovaru, aby stihol doraziť ešte pred Vianocami.
 
TIP: Ak ste zruční, vianočné darčeky môžete aj vyrobiť. Prípadne kúpiť jeden darček pre celú rodinu – napríklad lístky do divadla či vstup do wellness.

16 10 List Jeziskovi
 

Využite vernostné programy a výhodné zľavy

Ak počas roka zbierate vernostné body, alebo ste dostali zľavové poukážky, pred Vianocami ich môžete vymeniť za darčeky. Prípadne kúpiť tovar s výraznou zľavou. A pokiaľ už nemáte malé deti, vianočné darčeky môžete kľudne nakúpiť aj v povianočných výpredajoch – väčšinou začínajú hneď po sviatkoch.
Pokiaľ nakupujete cez internet, využite špeciálne vianočné ponuky, keď vám odpustia napríklad poplatky za dopravu. Ušetríte tak nielen na tovare a poštovnom, ale nebudú trpieť ani vaše nervy - na preplnenom parkovisku či v obchodom centre.
 

Platiť kartou či hotovosťou?

Závisí to od vašej disciplíny. Vo všeobecnosti platí, že ľudia ktorí platia platobnou kartou, minú viac. Ak ste si však pripravili zoznam darčekov a držíte sa ho, plaťte čím chcete, viac neminiete.
 
TIP: S kreditkou nakupujte len vtedy, ak môžete celú sumu na konci bezúročného obdobia splatiť. Úroky na kreditných kartách sú jedny z najvyšších.
 
Na druhej strane, aj hotovosť má svoje výhody aj nevýhody. Ak si vás vyhliadne vreckový zlodej, určite sa poteší vašej peňaženke plnej peňazí. Platobná karta (pokiaľ na nej nemáte napísaný PIN kód) ho až tak nepoteší. A ak nie ste finančne disciplinovaný, nepomôže vám ani to, že platíte hotovosťou. Keď miniete sumu, ktorú ste si pripravili na darčeky, jednoducho vyhľadáte najbližší bankomat a vyberiete ďalšie peniaze. Navyše ešte môžete platiť poplatok za výber z bankomatu, pokiaľ ho nemáte zahrnutý v mesačnom poplatku za bankový účet.
 
TIP: Určite nechoďte do debetu na bankovom účte. Úroky za povolené/nepovolené prečerpanie sú dosť vysoké.
 

Ušetriť môžete aj inde

  • Ušetriť viete aj na správne nastavenom kúrení. Pokiaľ odchádzate z domu na zimnú dovolenku, nemusíte byt vykurovať na 23 stupňov, stačí temperovať na oveľa nižšiu teplotu.
  • Správne vetrajte.
  • Piecť môžete aj 2 plechy koláčov naraz, pokiaľ máte teplovzdušnú rúru. Pri varení používajte pokrievky.
  • Na noc vypínajte vianočné osvetlenie (aj tak ho nikto nevidí, keď všetci spia).
lista Neprehliadnite



Foto: redakcia

1. TIP na darček
99-dňový program pre mužov so Swedish Nutra Man 3x500 ml
2. TIP na darček
Mikina s potlačou FURT DAČO!
3. TIP na darček
ARMODD Roundz 4 rose gold
4. TIP na darček
Náramok Miro Tigrie oko a kokos

Sponzorované odkazy