Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Vianočné trendy 2016



Autor: redakcia Vianoce.sk
24.11.2016 (09:00)

Aj keď Vianoce sú sviatkom tradícií, každý rok sa vo vianočnej výzdobe objavujú novinky a prenikajú do nej módne trendy.





Akú farebnú kombináciu zvolíte? Dáte na stromček gule alebo plyšové figúrky? A budete mať vôbec stromček, ktorý sa na strom naozaj podobá? Pozreli sme sa, aké vianočné trendy dominovali na Vianočnom veľtrhu vo Frankfurte. 

Vianoce ako oslava radosti


16 11 trendy 01    Motív/Farby: Spojte sviatočnú atmosféru s fantáziou. Tento trend zaváňa spomienkami na detstvo. Svoj domov dekorujte ozdobami, ktoré kúpite na vianočných blšákoch. Vo svete fantázie je miesto pre čokoľvek, čo vás robí šťastným. Pestré farby zdôrazdňujú hravý charakter dekoračných predmetov. V tomto štýle sa stretávajú elegantné odtiene černicovej, levanduľovej, striebornej spolu s poľovníckou zelenou, medovou, melónovou a marcipánovou. Farby majú dymový nádych, čo zdôrazdňuje nostalgické spomienky na radostné detstvo.
Materiál/Inšpirácia: Tento štýl vám dáva otvorené ruky vo výbere divokého mixu produktov, materiálov, vzorov, môžete použiť rozprávkové motívy a veselé postavičky z rozprávok. Surealistické obrazy majú miesto vedľa čipiek a háčkovaných ručných prác. Nebojte sa použiť rôzne erby, emblémy a tradičné symboly šťastia. Slávnostnú atmosféru môžete dotvoriť sklíčkami/sklenenými guľkami rozsypanými na brokátovej alebo striebornej podložke.      16 11 trendy 02

16 10 List Jeziskovi

Vianoce ako oslava tradícií


16 11 trendy 03      Nezameniteľné okamihy Vianoc si vychutnáte v prírodných odtieňoch. Tradičné ľudové techniky sú zhmotnené v kvalitných prírodných materiáloch. Tento nadčasový štýl je pôvodný, autentický a jemný. Hlavnú úlohu hrajú ľudové remeslá. Ručne robené kvalitné dekorácie vám vydržia dlhé roky. Čím sú staršie, tým viac obdivujete ich spracovanie.

Atmosféru tradičného vianočného štýlu dotvárajú vybrané farby - prírodné odtiene hnedej, farba kremeňa a štrku, sivomodrá, lesná zeleň, farba mandlí a sušienok.

TIP redakcie: Pri vianočnom dekorovaní si vopred premyslite, v akom štýle budete zdobiť. Ak pomiešate všetko, čo doma nájdete - slamené ozdoby, háčkované vločky, plastových snehuliakov a zlatý elegantný svietnik, výsledný efekt možno nebude podľa vašich predstáv. Vyberte len tie vianočné ozdoby, ktoré spolu ladia.


Vianoce ako oslava prírody


16 11 trendy 05         Tento vianočný štýl je inšpirovaný prírodou. Vyžaduje si tlmené farby, jemné materiály a textúry. Príroda je upokojujúca a poskytuje relax. Doma vám vytvorí príjemnú oázu pohody a pokoja. Cítite z nej priam éterické vyžarovanie. Zmyselná atmosféra je dotváraná tlmenými farbami. Siahnite po farbách prírodného ľanu, bridlice, mäty, ruží a medzi ne doplňte koralové a zlaté drobnosti.

TIP redakcie: Pokiaľ máte doma veľa rôznorodých vianočných dekorácií, nemusíte použiť všetky. Roztrieďte ich, časť z nich použite a časť odložte. Budúci rok môžete použiť tie, ktoré ste tento rok mali odložené. Vnesú do vášho domova svieži vianočný "look".

Vianoce ako oslava modernej doby


Siahnite po výrazných farbách, geometrických tvaroch a kontrastoch. Je to estetický a prepracovaný štýl. Tento formálny trend prepožičiava bežným dňom zvláštnu eleganciu a krásu. Jeho inšpiráciu možno nájsť v klasickej moderne: od sochárstva po kinetické umenie, od priemyselného dizajnu k architektúre. Dominujú ideálne proporcie, expresívnosť, kompaktnosť a monolitické formy. Vybrať si môžete z bohatej palety výrazných farieb, ako lapis lazuli, malachit, meď, carrarský mramor, onyx, zlato a rubín.         16 11 trendy 06

lista Neprehliadnite



Zdroj: christmasworld.messefrankfurt.com, Foto: redakcia

1. TIP na darček
Malá červená kniha o behaní
2. TIP na darček
Paradoxe
3. TIP na darček
FitStream PRO mixér
4. TIP na darček
ARMODD Roundz 4 rose gold

Sponzorované odkazy