Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Byť na to sám nie je cool! - Mt 9, 35–10, 1. 5a. 6–8



05.12.2015 (15:00)

Čo si neurobíš, to nemáš. Alebo: čo chceš urobiť poriadne, urob si sám. Čistý individualizmus! A aj Ježiš si to tak mohol nastaviť v živote.

Mohol sám chodiť po všetkých mestách a dedinách a možno by mal ešte lepšie meno v spoločnosti, keby so sebou nebral všade tých svojich učeníkov a rôznych žobrákov. A práve v tomto bode ťa Ježiš zastaví a zmení ti pohľad na podstatu kresťanstva. Ježiš vyzýva na spoluprácu, Ježiš volá: „Žatva je veľká, ale robotníkov málo. Preto proste Pána žatvy, aby poslal robotníkov do svojej žatvy.“ Matúš potom v evanjeliu pokračuje vymenovaním dvanástich apoštolov. Ježiš dobre poznal silu spoločenstva, že viacerým to lepšie ide, vedia sa podržať alebo pochopiť.

Ty sám možno dokážeš všetko stihnúť a urobiť si poriadne, ale pozri, kam ťa volá Ježiš: choďte spolu, spolu hlásajte, spolu uzdravujte a ukazujte, že kráľovstvo nebeské je pre všetkých.

Plug and Pray:
Pane, ty dobre vieš, aký/aká som individualista/ka. Že si radšej urobím všetko sám/sama a mám pokoj. Ale aj vďaka dnešnému evanjeliu radšej vymením tento svetský pokoj za Tvoj pokoj a budem si prosiť o skromnosť. Vďaka Ti za všetkých mojich priateľov, ktorí spolu so mnou chcú ukazovať, že Ty za to stojíš.

V akcii:
Je to o modlení, je to o spoločenstve. Dnes máš tu možnosť – zapri sa v samote a stretni ostatných podobných tebe a spolu „proste Pána žatvy, aby poslal robotníkov do svojej žatvy.“ A keďže je zajtra Mikuláš, možno by si mohol pripraviť malé prekvapenie pre nejaké spoločenstvo, v ktorom žiješ – hoci len pre susedov na tvojom poschodí 

Bonus: Pretože spoločenstvo je o delení



Evanjelium:
 Mt 9, 35–10, 1. 5a. 6–8

Zdroj: Projekt Vianoce


Foto: Projekt Vianoce

1. TIP na darček
Trojitý drevený nabíjací dok na iPhone, Apple Watch, AirPods
2. TIP na darček
Kolobežka MASTER Stunt Free style
3. TIP na darček
Paradoxe
4. TIP na darček
Robot Heads Up - Šteňa

Sponzorované odkazy