Čo by si chcel od Ježiška?

Tipy na darčeky

Inšpirujte sa !

Vianočná charita

Sponzorované odkazy

Kým kúpite vianočný stromček: Živý či umelý?



Autor: Jana Sopko
03.12.2015 (09:40)

Rozhodnutie o kúpe živého alebo umelého vianočného stromčeka je stále vecou osobných preferencií zákazníka.






Niekto uprednostňuje klasiku a vôňu, ktorú mu živý stromček vykúzli, iný na to ide prakticky a predíde každoročnému hľadaniu „toho najkrajšieho“ kúpou umelého stromčeka.

Živý vianočný stromček


Pri kúpe živých vianočných stromčekov majte na pamäti, že predávané stromy môžu byť už niekoľko týždňov staré. Pozrite sa teda na vetvičky vianočného stromčeka, ktoré majú byť na dotyk mäkké, ale určite nie suché a krehké. Skúste stromčekom potriasť a uvidíte, koľko ihličia opadne (samozrejme, opadávať by nemalo takmer nič). Ak si ho už prinesiete domov, odrežte kúsok z pňa a stromček udržujte v nádobe s vodou, nech vám nevyschne a nezačne opadávať. Viac informácií, ako manipulovať so živým stromčekom, by vám mal vedieť poskytnúť aj jeho predajca.

Umelý vianočný stromček


Pri umelých vianočných stromčekoch odpadáva neistota zo vzhľadu vianočného stromčeka a jeho údržby. Vianočný stromček je potrebné len pekne poskladať podľa návodu, nainštalovať a po Vianociach uskladniť na ďalšiu sezónu. Životnosť umelých vianočných stromčekov je bez limitov a pri správnom uskladnení takmer nekonečná. Umelé vianočné stromčeky sa najčastejšie vymieňajú za nové pri zmene vkusu jeho majiteľov a zmene bývania, keď nastane potreba vyššieho, prípadne nižšieho stromčeka.

Rozoznáte pravý od umelého?

stromcek 1   soba stromcek 2


Doba sa mení aj pokiaľ ide o umelé vianočné stromčeky. V dnešnej dobe sa nemusíte báť, že umelý vianočný strom má ihličie, ktoré sa podobá štetinám z kefy na záchode. Samozrejme, ešte stále sa také dajú nájsť, ale je úplne bežné, že umelý vianočný stromček už nedokážete rozoznať od živého len na pohľad. Potrebujte sa ho dotknúť, aby ste sa presvedčili o pravde. V priebehu posledných rokov došlo k nespočetným pokrokom v dizajne umelých stromčekov, textúre, vzhľadu a samotnej údržbe. Príchod technológie a výroby 3D mäkkých vianočných stromčekov znamenal zásadnú zmenu v dizajne umelých vianočných stromčekov, ktoré si každoročne nachádzajú stále nových a nových spokojných zákazníkov.


lišta Odporúčame
Najobľúbenejšími vianočnými stromčekmi sú tie, ktoré majú výšku 180 cm. Ak vychádzame z priemernej ceny pekného a hustého umelého vianočného stromčeka, jeho cena je cca 80 EUR. Živé vianočné stromčeky v rovnakej výške kúpite za 25-40 EUR. Lenže živý vianočný stromček musíte kupovať každý rok. Nepotrebujeme k tomu veľkú matematiku, aby sme zistili , že umelý vianočný stromček je často krát práve tou lacnejšou alternatívou, nakoľko jeho využitie je praktický nekonečné. Podľa našich údajov si bežný slovenský zákazník kupuje nový vianočný stromček raz za 5-8 rokov. Ročné náklady vo výške cca 10-15 EUR na umelý vianočný stromček sú teda neporovnateľné.

Krásne umelé vianočné stromčeky kúpite aj na SOBA.sk

Ľudia, ktorí chcú mať doma živý vianočný stromček sa zvyčajne nedajú odradiť ani starosťami, ktoré sú s ním spojené. Problém ako vmestiť do auta príliš vysoký strom, čas strávený jeho výberom – aby nebol ani krivý ani príliš riedky, každodenné dopĺňanie vody do stojana, a nakoniec možno predčasne opadávanie ihličia a likvidácia stromčeka.

Pre akýkoľvek stromček sa rozhodnete, veríme, že bude dôstojnou ozdobou vašej vianočnej domácnosti.

Zdroj: SOBA.sk, Foto: SOBA.sk, redakcia Vianoce.sk

1. TIP na darček
Paradoxe
2. TIP na darček
FitStream PRO mixér
3. TIP na darček
Mikina s potlačou FURT DAČO!
4. TIP na darček
Robot Heads Up - Šteňa

Sponzorované odkazy